Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Llegiu "No em deixis mai", de Kazuo Ishiguro

mllauger | 01 Març, 2006 20:06

Ishiguro, nascut a Japó però criat i format literàriament a Anglaterra, és l'autor de l'esplèndida "Les restes del dia", de l'estranya però més que interessant "Els inconsolables" i de "Quan érem orfes". Fa poc ha tret "No em deixis mai" (a Empúries, en català), una novel·la que situa Ishiguro a l'alçada del dream team de Julian Barnes, Ian McEwan i Martin Amis. Res a envejar, i us ho diu un fan de Barnes i McEwan.

Captivadora i rodona. Un relat minuciós, amb la delicadesa psicològica que només dominen els anglesos, en una atmosfera de misteri i d'irrealitat. Uns infants refinats i vulnerables, en una internat que és mig paradís i mig presó, viuen sota l'ombra d'un secret terrible que han d'anar descobrint. Amb elements de ciència-ficció (inevitable recordar Blade runner), però amb la capacitat d'anar més enllà del gènere, d'usar del gènere allò que interessa per construir un thriller al·legòric que recorre tots els temes d'Ishiguro: la infantesa com a pàtria d'on vivim exiliats, el laberint de la identitat, la solitud.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS