Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

L'eclipsi més freqüent de Jorge Wagensberg

mllauger | 22 Maig, 2006 18:11

A más cómo, menos por qué és el nou llibre d'aforismes del doctor en Física i divulgador científic Jorge Wagensberg. És, com el volum Si la naturaleza es la respuesta, ¿cuál era la pregunta?, del qual és com una continuació, un regal per a la intel·ligència.

Un dels aforismes diu que algun dia es descobrirà que el goig per entendre i el goig per captar la bellesa es produeixen en la mateixa zona del cervell. Un altre ho explica: la intel·ligibilitat i la bellesa tenen a veure, totes dues, amb la descoberta d'un cert ordre dins del desordre.

Una demostració? Un altre dels fragments llampants de Wagensberg, que no sabríem dir quina zona activa del cervell: la de la intel·ligibilitat, la de la bellesa, o una zona difusa entre totes dues.

La noche es el eclipse más frecuente.

No l'he traduït: deixaria de ser un endecasílabo.

Homenatge als mestres represaliats

mllauger | 18 Maig, 2006 20:59

Avui matí, al Campus de la Universitat de les Illes Balears, ha tengut lloc un homenatge als mestres represaliats pel franquisme. No hi he pogut anar, però m'han contat que ha estat ple de públic, d'històries, de poemes, de cançons i d'emoció. Han intervengut familiars de mestres morts o inhabilitats per exercir la seva vocació. Vos adjunt la intervenció d'Antònia Rosselló, filla d'un mestre que, després de passar els tres anys a la presó de Can Mir, ja no va poder fer classe. Antònia Rosselló ha estat, ella mateixa, professora i ha tengut una llarga trajectòria vital, no exempta d'algun moment d'encert més aviat dubtós, com és el de dur-me a aquest món.

Mon pare.rtf

La meva persona, caricaturitzada (per Bibi)

mllauger | 04 Maig, 2006 19:29

Avui, al programa de televisió Per més fer, d'M-7, en Bibi m'ha fet aquesta caricatura, que millora notablement l'original:

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS