Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

┐Dˇnde tengo que ir a que me paguen el voto?

mllauger | 25 Maig, 2007 16:59

Escena verídica, viscuda per mi mateix.

Tauleta electoral del Bloc, al carrer Sant Miquel de Palma. S'atura una ciutadana d'origen llatinoamericà:

- Esto es para las elecciones, ¿no?

- Sí, señora, para las elecciones de este domingo.

- Dicen que pagan por los votos.

Jo, amb precaució, davant el que em pensava que era una acusació:

- Algo hemos oído...

Ella, sense ombra d'ironia o doble intenció:

- ¿Y dónde hay que ir para que te paguen?

Premi al pitjor cartell electoral

mllauger | 20 Maig, 2007 21:36

Si algú organitza un certamen per premiar el pitjor cartell electoral (el més cutre, el més caspós), els de "Coalició per Alcúdia" presenten una candidatura molt ferma.

 

Es tan espantós, que al cap de llista li cau (literalment) la cara de vergonya.

Votau Bloc, com els aminoÓcids

mllauger | 19 Maig, 2007 14:44

Ho diu un article penjat a la pàgina web de la nostra UIB:

La vida és d'esquerres. Almenys en allò que respecta a la simetria dels seus maons bàsics, els aminoàcids, la matèria viva presenta un biaix radical cap a l'esquerra: de les dues possibles imatges especulars amb què es poden presentar les esmentades molècules, els éssers vius estan construïts només amb una, l'esquerrana (aminoàcids levogirs)...

Així, doncs, no dugueu la contrària als aminoàcids: votau esquerres.

I, posats, votau l'esquerra que ho és de veritat, no la que mira de viatjar al centre on suposadament hi ha la gran pesquera de vots.

Votau Bloc, vaja.

Els escriptors mallorquins donen suport al Bloc

mllauger | 05 Maig, 2007 06:33

La llista d'escriptors que donen suport al Bloc per Mallorca és de luxe. És a dir: el Bloc, a més de tenir el millor programa, la millor campanya i els millors camdidats, té el suport de la intel·ligència, la sensibilitat i la creativitat.

Aquí teniu la llista:

XAVIER ABRAHAM, SEBASTIÀ ALZAMORA MARTíN, MIQUEL BEZARES, ALFRED BOSCH, MIQUEL CARDELL SANTANDREU, JOSEP RAMON CERDÀ, RAFEL CRESPÍ RAMIS, AINA FERRER TORRENS, BARTOMEU FERRER, ANTONI FIGUERA SALVÀ, BARTOMEU FIOL, BIEL FLORIT I FERRER, CONXA FORTEZA BRUNO, JOSEP ANTONI GRIMALT, BERNAT JOAN I MARÍ, ORIOL JUNQUERES, HECTOR LÓPEZ BOFILL, MIQUEL LÓPEZ CRESPÍ, MIQUEL ÀNGEL MARIA BALLESTER, ANTONI MARIMON RIUTORT, TOMEU MARTÍ FLORIT, ANTONI MAS BUSQUETS, BIEL MESQUIDA, JOAN FRANCESC MIRA, PERE MOREY CERVERA, BERNAT NADAL, JOSEP NOGUEROL, MARIA ANTÒNIA OLIVER, FRANCESCA PALOU, JOSEP PALOU, JOAN PERELLÓ, SEBASTIÀ PERELLÓ, DAMIÀ PONS PONS, NOFRE PONS, PERE ANTONI PONS, JAUME ROSSELLÓ MIR, JOSEP JOAN ROSSELLÓ CUNÍ, JERONI SALOM, MAITE SALORD RIPOLL, GABRIEL ST SAMPOL FULLANA, JAUME SANTANDREU, JAUME SASTRE, ANTONI SBERT, ANTONI SERRA BAUÇÀ, ÀNGEL TERRON, ANTONI MARIA THOMAS, ANTÒNIA VICENS I PICORNELL, MIQUEL ÀNGEL VIDAL PONS...

 

Sis hip˛tesis sobre el Palau de l'Ďpera

mllauger | 04 Maig, 2007 12:05

(publicat al Diari de Balears d'avui)

Fills del Segle de les Llums, confiats en la capacitat humana de desxifrar els misteris més insondables, no renunciam a donar una explicació racional de res del que s'esdevé davant dels nostres ulls. Ni tan sols (i això requereix dosis substancials de confiança en el poder explicatiu de la Raó) de la proposta de Jaume Matas de construir un Palau de l'pera al Moll Vell de Palma. Van sis hipòtesis, en el benentès que investigacions més acurades poden establir una explicació completa que combini elements de més d'una d'aquestes propostes de treball.

Hipòtesi del venedor. Tots tenim aquell dia en què no sabem dir que no, i que es resol amb l'adquisició de l'enciclopèdia, del robot de cuina o de la línia de cosmètics que ens ha oferit el venedor a domicili del dia. Aquesta hipòtesi sosté que a Jaume Matas l'arribada d'un venedor de Palaus de l'Òpera el va agafar agotat després d'una sessió de fotos, i va optar pel recurs fàcil de llevar-se'l de damunt afluixant la cartera. És conegut el fet que els venedors a domicili treballen a comissió.

Hipòtesi de l'Arc del Triomf. L'objectiu no és altre que fer un edifici que sigui, davant la Història, la petjada del Gran Home sobre el territori que va ser seu. En aquesta hipòtesi, l'Òpera, com a materialització en ciment i vidre de la megalomania del personatge, seria intercanviable amb un edifici de quatre-cents metres en terreny guanyat al mar (model Dubai) o amb un colossal Arc del Triomf de marbre a la Plaça d'Espanya. I no convé donar més exemples per no donar idees.

Hipòtesi del Taj Mahal. El Palau de l'Òpera és un Taj Majal, l'espectacular homenatge de l'emperador Sha Jahan a la seva esposa preferida. D'acord amb aquesta hipòtesi, Sha Matas posaria els recursos del seu sultanat a disposició del seu desig incontenible de fer el millor regal possible a qui li té el cor robat, per a qui una Conselleria de Cultura sembla un obsequi del tot mancat de majestuositat.

Hipòtesi de l'skyline. L'skyline marítim de la ciutat de Palma, marcat per a presència d'edificis tan obsolets com la Seu, l'Almudaina o la Llonja, necessita una remodelació que el situï al segle XXI. El Palau de l'Òpera, segons aquesta hipòtesi, compliria la doble funció d'aportar un imprescindible embalum de ferros i vidre i de servir de pol magnètic al voltant del qual prosperen els no menys necessaris paral·lelepípedes de pisos d'alt standing.

Hipòtesi de «més que Joan Pons». Les espectaculars tanques de Rosa Estaràs poden haver provocat en Jaume Matas el pànic de tenir un resultat electoral molt pitjor que el de la seva candidata al Consell. Aquesta hipòtesi explica l'Òpera com un intent de fidelitzar per a la llista parlamentària el multitudinari vot dels amants del bel canto, encisats per la proposta d'Estaràs de posar Joan Pons al front del Teatre Principal. El nostre més gran valor operístic passaria, així, a dirigir el segon teatre d'òpera més important de la província.

Hipòtesi de l'excedent de ciment. Sexanta mil persones es varen manifestar a Palma reclamant la fi de la invasió de ciment sobre l'illa. Tot i que no n'hi havia cap dels seus, a Jaume Matas el va convèncer la magnitud de la protesta. Aquesta hipòtesi veu l'origen del Palau de l'Òpera en la necessitat d'absorbir la inèrcia constructiva que crearia la sobtada conversió de Matas al proteccionisme. Un excedent de ciment per col·locar, una addicció que no es pot tallar de cop sense traumes.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS