Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Mai no se m'havia escoltat tant a les Cariàtides

mllauger | 26 Novembre, 2008 09:11

El somni d'un diputat és parlar davant un hemicicle amb els escons ocupats per persones que no entren i surten, que no llegeixen el diari, que no parlen pel mòbil...

Una al·lucinació? Ho vaig poder viure dissabte passat, fent de guia a la visita que va fer al Parlament el "Club Horizonte", una associació d'homes i dones en la cinquantena-seixantena que duen una intensa vida social, cultural i recreativa.

Durant més de mitja hora els vaig parlar de la història de l'edifici, de la composició i tasques del Parlament, del seu funcionament...

Aquelles mirades fixes en la meva persona i aquelles cares d'atenció: una sensació desconeguda.

 

 

 

Els seguidors del Facebook dels fiscals anticorrupció

mllauger | 25 Novembre, 2008 11:14

"Seguidores incondicionales de los Fiscales Anticorrupción de Baleares" és el nom d'un grup del Facebook que té 108 membres. La creativitat que es manifesta en l'exuberant floració de grups del Facebook és extraordinària, i aquesta n'és una mostra.

És ben curiós el perfil dels components del grup. Gent jove, i gent que no són els seguidors habituals dels xafardeigs polítics: els fiscals han aconseguit una alta consideració social, imatge en negatiu (en positiu, més ben dit) de la deteriorada imatge que s'ha guanyat la classe política. Molts de periodistes, també, i els polítics sabem la tendència dels periodistes a la mirada escèptica cap als protagonistes de la vida pública: en Carrau i n'Horrach són el nou emblema del coratge i la decència.

 

 

 

Com a tants de grups del Facebook, s'hi monten debats de to desenfadat. En un d'ells, el cibernauta pot triar el seu "fetitxe preferit": la capsa de Cola-Cao, el maletí de De Santos, el pony d'Hidalgo... En un altre es tracta d'elegir entre Carrau i Horrach, i les opinions tenen el to de disputa entre membres de dos clubs de fans de cantants pop o estrelles del futbol. Per exemple:

El mío es Joan Carrau...Es mi petitó...Me enamoré de él durante el interrogatorio a Eugenio Hidalgo en el juicio de la primera causa del Cas Andratx...Esa voz, esa paciencia, esas preguntas... 

- Prefiero a Horrach, el Clint Eastwood de los pasillos judiciales. Ese tío es mi ídolo, silencioso pero eficaz. 

No sé si em toca, però sóc membre del grup. 

  

 

 

 

Les catacumbes del PP

mllauger | 20 Novembre, 2008 22:20

No és una pel·lícula de terror de sèrie B: és una notícia de la premsa d'avui. Un infant que participava a una competició al Palma Arena va partir darrere una pilota (imaginau l'escena posant-hi música de fer por) i, quan va intentar tornar a les pistes, es va trobar perdut als soterranis de l'edifici, l'àrea que els treballadors anomenen LES CATACUMBES.

 


 

L'infant va ser localitzat mitja hora després, aterrit. Trenta minuts de baixada a les clavegueres del PP, que el perseguiran durant el temps que li queda de vida.

Aquest pobre infant ha visitat el fons de rèptils d'on surt aquest tuf de descomposició que infesta l'aire del país... 

Son Dionís, salvat

mllauger | 15 Novembre, 2008 09:30

Que corri el vi: Baco (Dionís, per als nietzscheans) ha vist salvada la seva finca de Campos.

 

 

El vots de PP-UM (en escriure això, un aire de déjà vu m'ha corregut, com un calfred, per l'esquena) no ho han impedit: la Comissió Insular d'Urbanisme d'ahir va iniciar l'expedient de caducitat de la llicència d'aquest camp de golf amb hotel, en recta aplicació dels acords de governabilitat que parlen d'evitar nous camps de golf amb oferta residencial.

Son Real, Son Baco, Es Pujols, Cala Marçal, Cala Blanca, Cala Carbó, Muleta: algunes petjades que hem deixat, en forma de terra preservada, sobre la nostra illa malmenada.

Suport a Luis García Montero

mllauger | 14 Novembre, 2008 10:06

He donat el meu suport a Luis García Montero, poeta excel·lent i home compromès.


Hi ha un blog de suport per apuntar-s'hi. Al blog mateix, hi ha informació sobre el cas.

Però, a més, i per si no voleu firmar sense estar ben informats, aquí teniu (recuperat tot d'un blog d'un alumne):

- L'article que li ha valgut a García Montero la sentència per injúries, amb el títol "Lorca era fascista" (no us espanteu: això és el que explica José Antonio Fortes, el professor "injuriat").

- El testimoni dels ex-alumnes sobre les subtileses proferides a classe per aquest erudit.

- Un delirant article del propi José Antonio Fortes, perquè us faceu una idea de la seva talla intel·lectual. Si sou capaços d'endinsar-vos en la seva prosa indigesta, arribareu a intuir l'estrambòtica argumentació segons la qual Lorca era un "señorito andaluz" que, amb la seva obra, contribuïa al domini del fascisme sobre el proletariat.

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS