Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Viatge al Sahara ocupat

mllauger | 23 Novembre, 2009 19:12

Acabam de tornar (Catalina Rosselló, Andreu Fuster, membres de l'Associació d'Amics i Amigues del Poble Sahrauí, i jo) d'El Aaiun, al Sàhara ocupat. Hi hem constatat com l'espiral de la repressió marroquina intenta esborrar del mapa qualsevol rastre visible dels legítims propietaris del país: els sahrauís. Aquí ens teniu, reunits amb els representants de les associacions que articulen la resistència.

 

Les persones que veieu aquí estan permanetment controlats per la policia, i pertanyen a associacions que tenen molts dels seus dirigents empresonats. Entre els retrats hi ha Sidi Mohammed Dadach, que ha estat 24 anys a la presó; Djimi Elghalia i el seu home Dafa Ahmed Babo, que varen passar quatre anys com a desapareguts forçosos, en un antic quarter, amb els ulls embenats; Laarbi Messaoud, Secretari General del grup que presideix Aminetu Haidar; Hmad Hamad, empresonat i torturat diverses vegades...

Llegiu aquí l'informe complet del nostre viatge: informe_aaiun_balears09.pdf

I aquí teniu la platja d'El Aaiun, la mar que els marroquins han robat als sahrauís:

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS