Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

I will survive, yeah yeah

mllauger | 22 Novembre, 2011 12:11

(publicat al DdB d'avui)

Anava cap a l’ajuntament a fer un tràmit, i va trobar un Humpty-Dumpty amb ròlex assegut damunt un mur. “Aquest és l’ajuntament de la ciutat X?”, va demanar. I el Humpty-Dumpty amb ròlex va contestar: “No, ara la ciutat es diu X de Z. Les coses tenen el nom que jo vull que tinguin, perquè ara comandam nosaltres”. Neguitós, va partir cap a l’edifici administratiu del costat, on potser podria resoldre el seu tràmit. Allà, el va sorprendre na Maria Enganxa que trencava una televisió amb el seu ganxo. “Aquesta no, aquesta no, aquesta no”, repetia, “perquè ara comandam nosaltres”. L’home va partir cap a un tercer edifici administratiu, al costat de la mar, on un apotecari parlava per telèfon. “Ahora mandamos nosostros, Registrador, y vas a poder hacer lo que dijiste que harías aunque los otros dijeran que no vas a hacer lo que hacen los que hacen lo que dicen que hacen”.  Va poder sentir la veu a l’altre costat del telèfon: “Sí, ahora mandamos nosotros, pero vamos a mandar que se haga lo que Ellos nos digan que hagamos que se haga”. Després el somni feia un bot, i apareixien Ells, tots encaputxats, teclejant com posseïts, mentre en una gran pantalla de lletres fluorescents es podia llegir: “Faci’s la nostra voluntat”.

 

Quan es va despertar, els monstres, com al conte del dinosauri, encara hi eren. Va mirar per la finestra: un dia rúfol. Va entrar a la dutxa. Al cap de poc temps es va sorprendre de sentir-se cantar, primer en veu fluixeta i després cada cop més fort, un hit de la seva joventut: I will survive, I will survive, yeah yeah. I de Gloria Gaynor va passar ni més ni menys que a Mónica Naranjo, amb uns udols que ja devien retrunyir per tota l’escala de l’edifici: Sobreviiiivirééééééé. Es va eixugar sense poder-se’n avenir: ni era molt de cantar ni era la seva música preferida. Es va vestir i va sortir al carrer. Queia una pluja grisa, però quan va fer les primeres passes del dia va pensar que sí. Que resistiria. Que sobreviuria. Només faltaria.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS