Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Micromecenau i se us micromecenarÓ

mllauger | 15 Gener, 2013 06:54

(article publicat al dBalears)

 

A l’eclosió de les microformes d’expressió intel·lectual i artística (microblogs, microrelats, microteatre, ara Antònia Font hi afefeix les microcançons) li hauria de correspondre l’èxit de les microformes de finançament. El mecenes clàssic no existeix, o existeix només en forma d’institució financera que cerca un oripell que no es mereix. Les subvencions són carn de tisorada. I el mercat, en la seva forma convencional, no ho resol tot. El micromecenatge és una resposta intel·ligent a aquest estat de coses. No és l’aportació solidària que fem a una ONG, sinó una forma de consum cultural, perquè totes les aportacions són adequadament recompensades. Però sí que té, és clar, un component de compromís amb les bones produccions de l’esperit humà.

 

La forma més habitual de micromecenatge ofereix opcions per a totes les butxaques, i fita un termini de temps dins del qual el projecte ha d’assolir, o no, la quantitat que s’ha marcat com a objectiu. Si no heu practicat mai aquest hàbit saludable, el moment us ofereix, entre d’altres, dos projectes que mereixen el gest. Un és el documental L’Obra de tots, impulsat per Antoni Mir Marí, que vol contar en una horeta, ben contada, la història dels cinquanta anys de l’Obra Cultural Balear, aquesta casa sense la qual aquest bocí del món seria pitjor del que és. L’altre és l’edició del sisè volum de l’Aplec de Rondalles Mallorquines, promoguda per Editorial Moll: la flor romanial i altres històries, presentades amb criteri científic per la mà sàvia del professor Josep A. Grimalt.

 

Ara mateix, les dues iniciatives van ben bon camí però no han arribat a la meta. Totes dues es gestionen des de la plataforma Verkami. Si li donau al sr. Google aquest nom i el dels projectes en qüestió, segur que us hi menarà. La vostra aportació servirà per fer realitat dues produccions que ho mereixen. Servirà, també, per reforçar la cultura del micromecenatge, aquesta manera que tenim de decidir entre tots que hi ha coses que han de sortir endavant. Potser, si un dia voleu aportar al món un disc, un video, un llibre o qui sap què, us en beneficiareu.  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS