Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Llegir poesia, una tara genètica (diu Àngel Terrón)

mllauger | 12 Març, 2014 22:17


No ens faltarien arguments per sol·licitar a l'OMS la catalogació de la tirada a llegir versos com a malaltia rara. Diu Àngel Terrón:
 
 
 
Els lectors de versos són molt pocs. A partir del tiratge dels llibres, en podem deduir el percentatge: del darrer llibre de José Hierro se'n feren quasi vint-i-dos mil exemplars, i Martí i Pol venia honestament dos o tres mil exemplars de les seves obres en català. (...) Ens surt que sols una de cada dues mil persones té interès per l'art els trobadors. Aquest percentatge és propi d'algunes malalties genètiques com, sigui dit amb tots els respectes, l'esclerosi múltiple i d'altres d'efectes devastadors. 
 
Podeu llegir coses tan suggestives com aquesta a Els noms del cervell, que n'Àngel acaba de publicar a Ensiola. Un bell volum que camina pels límits entre la poesia en prosa i el dietari, i que veu el món amb una mirada de bon lector de literatura i d'apassionat del coneixement cientific.
 
 
 
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS