Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

A la Junta del PEN

mllauger | 12 Juny, 2014 14:18

 

El PEN internacional ha llançat, amb motiu d’un torneig de futbol que té, pel que em diuen, certa rellevància, i que comença avui al Brasil, una magnífica campanya en defensa de la llibertat d’expressió. Visitau-la i feis-ne difusió, perquè val la pena.
 
És un exemple de les coses que fa el PEN. La llibertat d’expressió és un dels grans eixos de la feina d’aquesta venerable xarxa internacional d’homes i dones de lletres. També treballa en la defensa dels drets lingüístics i de les llengües minoritzades, en l’impuls a les traduccions i a l’intercanvi com a forma de diàleg entre els pobles del món, i en la defensa de la pau.
 
El PEN Catala és un dels centres territorials més dinàmics de l’univers PEN. La seva història és, també, venerable: basta dir que n’han ostentat la presidència, entre d’altres, Pompeu Fabra, Carles Riba, Josep Carner, J.V. Foix i Joan Oliver. I el seu present és més que interessant: per esmentar dos exemples, partipa a la xarxa ICORN de ciutats que fan de refugi per a escriptors perseguits (Barcelona i Girona són ciutats refugi) i exerceix el lideratge internacional en la qüestió dels drets lingüístics (el Manifest de Girona ja és un text de referència sobre la qüestió).
 
Tot això explica que estigui satisfet amb la nova tasca que m’ha tocat: ser el Vicepresident per les Illes del PEN Català. Començ amb un reconeixement a la bona tasca dels meus predecessors, Biel Mesquida i Antònia Vicens, i amb la voluntat de donar continuïtat a la seva tasca i eixamplar-la amb noves iniciatives.

Pos a la vostra disposició una part del meu temps i les meves energies, i butlletes perquè us en faceu socis.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS