Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Hi ha su´cidis i su´cidis

mllauger | 27 Novembre, 2014 06:24


 

El 9 d’abril de 1932, Charles Darwin arriba a la localitat d’Ithacaia, no gaire lluny de Rio de Janeiro, on ha quedat el Beagle

“Aquest lloc és famós perquè hi van viure, durant molt de temps, un grapat d’esclaus fugitius que, amb el conreu d’un tros de terra a la part de dalt del turó, s’esforçaven per subsistir. Al final els van descobrir, i després d’enviar-hi un grup de soldats, els van detenir, amb l’excepció d’una dona vella, que, per no haver de tornar a l’esclavitud, es va estavellar des del cim de la muntanya. En una matrona romana, hauríem dit que això era el noble amor per la llibertat: en una pobra negra és simple entossudiment salvatge.”

Sí, aquell jove de vint-i-pocs anys tenia una idea de la dignitat humana molt més alta que la bona gent cristina i victoriana, que va posar el crit al Cel quan va sentir dir que som cosins dels goril·les i dels ximpanzès. 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS