Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

└necs i Ónecs

mllauger | 26 Agost, 2015 10:15


 
Quan passen els ànecs salvatges en època de migracions, provoquen curioses marees als territoris que dominen. Els ànecs domèstics, com atrets pel gran vol triangular, insinuen un bot inhàbil. La crida salvatge ha despertat en ells no sé quin vestigi salvatge. I vet aquí que els ànecs de la masia esdevenen per un minut ocells migradors. Vet aquí que en aquest caparró dur on circulaven humils missatges de bassa, de cucs, de galliner, es desenvolupen esteses continentals, el gust dels vents de mar enfora i la geografia de les costes. L’animal ignorava que el seu cervell fos prou vast per contenir tantes meravelles, però aleteja, menysprea el gra, menysprea els cucs, i vol esdevenir ànec salvatge.

Antoine de Saint-Exupéry. Terra dels homes
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS