Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

MÉS, d'un cop de veu

mllauger | 26 Febrer, 2013 08:08

 (publicat al dBalears)

MÉS fa goig, molt de goig. Ves per on: us ho dic amb mots d’un sol cop de veu. I és que s’hi pot dir tot. Tot vol dir tot: el món, el jorn, el dol i el goig, el bé i el mal. Tot, amb mots molt, molt breus.

Es pot dir, pos per cas, el mal que fan els bancs. Ja ho saps, que si deus al banc, el banc et té pel coll, i et té fins a la mort. El cap del banc viu bé: ell s’ha fet ric, i es fa més i més ric, si ens té a tots pel coll. Si has dat el mot, deus i prou, et diu. I ell res, ell ja t’ha pres el pèl, i se’n riu, i es fot un bon got de gin car amb gel. És tal com dic, no parl de més.

I què me’n dius, del golf al Trenc? Un del nord (dic jo, no ho sé) ens vol fer el camp de golf, ja que diu que és un joc que fa molt de bé. Jo crec, més tost, que fa molt de mal: al mar, al camp, a tot. Als ulls, més que res. Ja n’hi ha prou, de golf i de fer mal al tros del món que ens han dat! Es Trenc és bell si no té golf, i amb golf és lleig. I punt.

I s’ha de dir que sí al dret de ser el que vols. Si un grup de gent molt gran, de més de sis mil cops mil caps, sent que és qui és i que vol fer un tomb i dur nou rumb, ¿qui pot dir que no en té tot el dret? ¿Un tros de banc amb ulls de peix i veu de nas? ¿Un floc de fans de les JONS? Au va, que al cap i a la fi ja no som al temps del món en blanc i gris!

Què més? Doncs el rei. Quin un, el rei! Ja pot dur draps d’or pel cos i vels fins al cap! Jo ho veig, tu ho veus i ell ho veu, que el rei va nu. Va nu, si més no, quan se’n va al llit i no se n’hi va tot sol, o no?. I va ben nu del dret de ser on és i de fer el que fa i de dir el que diu. Un cap de trons a dalt de tot: quin món, Déu meu! Si vol, pot fer un pas ben fet si ja se’n va, ell i tots els seus.

I vaig cap a la fi del text amb MÉS. Ha nat MÉS, fet tot de gent que ho veu com jo, pel que fa als bancs, al golf, al dret de ser el que vols i al rei. La gent de MÉS és gent com cal, gent que creu en el que fa, gent que val el seu pes en or. MÉS fa goig. Jo ho tenc clar: MÉS té el meu vot!

 

Comentaris

  1. Re: MÉS, d'un cop de veu

    molt bo el text, i a MÉS molt giny en ell. I tu i jo i el temps i tots i és MÉS molt MÉS que tot, que xò, lo dir, molt bo.

    marta | 26/02/2013, 10:08
  2. Re: MÉS, d'un cop de veu

    De Més, si no és ben bo, el nom, em pens; si més no ens ha dat est text tan ple de goig i llum i seny. I ho veim, i reim... i ens fa com un llum ben blanc a les dents, un ris ben de sol en un jorn ben clar. I el verd. I el roig. I dos pals, i dos pals més de sang en fons tot d'or.

    En Ton i en Llom Part i en Tsu, Au! | 09/03/2013, 21:46
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS