Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Macondo no surtirà a l'atles

mllauger | 27 Juny, 2006 18:21

El poble d'Aracataca, la polsegosa i ardent localitat colombiana on va néixer i va passar la infantesa Gabriel García Márquez, ha rebutjat en referèndum la proposta d'adoptar Macondo com a nova denominació de la localitat. Era una iniciativa del batle, amb l'objectiu d'incrementar l'afluència turística, però els aracatacanecs (posem per cas) saben que Macondo pertany al mateix univers que el paisatge on va resplendir l'arc de Sant Martí després de quaranta dies de pluja, que l'illa on Ulisses va deixar cec el cíclop, o que el lugar de La Mancha del qual Cervantes no podia recordar el nom: topònims que no figuren a l'atles.

Macondo no pertany tant a Colòmbia com als que ens hi vàrem submergir als quinze anys, amb l'ànima suspesa, i la nostra vida no ha tornat a ser la mateixa. Macondo és dels que no tendrem mai una pàtria que sigui més nostra que aquell poble de coronels inversemblants i de dones tan belles que un dia ascendien als cels.

Comentaris

  1. Sempre ens quedarà Macondo
    Si Macondo fós a Mallorca, els Buendía ja n'haurien fet un parc temàtic, camisetes barateres i una autopista per arribar-hi... Tanta de sort dels aracatacanencs!. Sempre ens quedarà Macondo.
    Margalida | 01/07/2006, 11:59
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS