Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

"CIA Airlines": no deixeu de llegir-lo

mllauger | 27 Novembre, 2006 23:09

Una relació saludable entre un polític local i un periodista local ha d'evitar l'adulació, sobretot des del polític cap al periodista. Aquest assenyat principi no pot ser impediment al reconeixement d'un treball excepcional. Molt especialment si és un reconeixement sincer, de part no tant del polític com del lector entusiasmat i de l'enamorat de l'èpica i l'ètica del desvetllament de la veritat enfront de les mentides dels poderosos.

Us recoman de tot cor, per tant, la lectura del volum CIA Airlines, escrit per Felipe Armendáriz, Marisa Goñi i Matías Vallés, el trio de periodistes del Diario de Mallorca que han desvetllat el pas dels avions de la CIA per Son Sant Joan.

El llibre dóna compte de com la dedicació infatigable i la professionalitat, units a la intuïció i a la creativitat, amb alguna col·laboració de l'atzar, han servit per a un treball periodístic que ha col·locat Mallorca a l'ull de l'huracà de l'era Guantánamo.

Hi trobareu el relat dels inicis de la investigació, el ressò de les informacions del DM (escàs i escèptic al començament, atronador després) als mitjans de comunicació que no són "de províncies", la reacció dels polítics locals, les evasives del govern Zapatero, la deriva dels Estats Units cap a un esgarrifosa guerra contra el terrorisme "sense guants" (versió salvatge del "sense complexos"), la hipocresia d'una Europa que no vol renunciar a la superioritat moral mentre mira de dissimular les taques a la pròpia roba, l'apassionant creuament d'arguments sobre el "principi de justícia universal" en format d'autos d'un fiscal i d'un jutge de Palma, el coratge d'un grup de ciutadans mallorquins que han maldat per portar l'assumpte a la justícia, la reflexió sobre el periodisme de l'era d'Internet...

"Todas las verdades históricas debutan como patrañas en un periódico" afirmen els autors, amb orgull justificat i merescut.

Enhorabona.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS