Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Campanya bruta

mllauger | 15 Abril, 2007 15:44

 (publicat a Diari de Balears divendres 13)

Campanya bruta són, per exemple, els escuts oficials de la comunitat autònoma a les tanques electorals del PP. Els heu vist: hi ha una gran foto d'algun equipament públic (un centre per a discapacitats, un hospital, una dessaladora) a la façana del qual hi ha l'escut institucional. A baix, el logo del partit, el llapis de fuster i la llegenda amb què ens volen entabanar: «complit». En més d'un cas, l'equipament duia més anys en funcionament que aquest govern al poder, i l'escut no va ser col·locat a l'edifici fins que se'n va haver de fer la foto electoral. L'État, c'est moi, va dir el monarca absolut Lluís XIV. La CAIB, c'est moi, diria un Jaume Matas que si pogués col·locaria la insígnia autonòmica a les paperetes electorals del PP.

Campanya bruta són els informatius de la televisió pública tallats segons el patró d'aquell No-Do en què un senyor grassonet sempre inaugurava pantans. Uns informatius per als quals la manifestació en què 60.000 ciutadans varen sortir a denunciar la destrucció de Mallorca mereix menys segons que la manifestació en què Rajoy fa onejar la bandera de l'espanyolitat de Navarra per seguir pescant en les tèrboles aigües de l'aprofitament electoral del terrorisme. O per als quals la valoració de Jaume Matas de la manifestació mereix més segons que la pròpia manifestació.

Campanya bruta és utilitzar IB3 per fer passar spots publicitaris de trenta minuts per reportatges. La televisió pública ha pagat, amb els doblers de les nostres butxaques, programes en què els que s'oposen al Govern Matas (enregistrats amb càmeres ocultes o no) mereixen un tractament visual propi d'una associació de delinqüents, i en què les obres i miracles del Govern són presentats en una acurada forma de publireportatge amb escenografia bucòlica i música celestial.

Campanya bruta és aprofitar-se de les mentides del diari més mentider. El nostre PP ha mostrat una marcada inclinació a fer-se ressò de les difamacions escampades pel seu diari de capçalera, i ha callat com un mort quan s'ha trobat amb sentències judicials i informes amb segells d'institucions que certifiquen les mentides. Davant la l'espectacle de la multiplicació de batles imputats, pretenen fer-nos creure que tots són iguals, i que, com que la corrupció és inherent a la persona humana, fer-se milionari practicant el suborn des del despatx de batle és el mateix que fer un canvi d'ús o reformar irregularment un galliner. Si a més resulta ni tan sols això era veritat, l'únic que saben fer és callar.

Campanya bruta és parlar de «l'impuls» des de les tanques de propaganda del partit i parlar de «l'impuls» des de la propaganda oficial de la institució. Le Consell, c'est moi, diuen altres, amb un sentit patrimonial de la institució insular que els duu a equiparar l'impuls del candidat a la batlia de Palma amb l'impuls de la institució, a confondre promeses de partit amb realitzacions de la institució, o a fer un simple «retalla i enganxa» amb el color de fons (aquest blau elèctric que mai no pot atreure cap vot progressista?) de les campanyes institucionals i les de partit.

Comentaris

  1. La Mafia PP-UM.

    ¿Alguién tiene idea de cómo será el fraude electoral de este año del PP Balear?

    Fletxa aguda | 15/04/2007, 15:51
  2. Sugerencia para fletxa

    1. Algunas asociaciones de inmigrantes que recibieron 260.000 euros hace poco más de un mes

    2. Residencias de la tercera edad.

    3. El MAPAU 2007 puede repetirse con la Fundación Balear para la Ayuda al exterior. Muchas de las ayudas de carácter económico las gestionaran desde Sudamérica asociaciones privadas

    La junta electoral debería ponerse las pilas y controlar de cerca el voto por correo de personas institucionalizadas

    J | 15/04/2007, 17:17
  3. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

    Zona cancerígena a 400 metros de una antena
    Sara Plaza Casares / Madrid
    Nuevos estudios europeos alertan sobre la relación entre la exposición a radiación electromagnética y el cáncer. La regulación europea sigue siendo débil y supeditada al ‘lobby’ del sector.

    Fletxa aguda | 15/04/2007, 19:57
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS