Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Riure-se'n del rei

mllauger | 09 Octubre, 2007 07:24

El PP segueix removent entusiàsticament la qüestió de la crema de fotos. Al darrer post ja m'hi he referit: ni crec que hi hagi delicte ni crec que hi hagi lloc per a tant de rebumbori ni m'agrada l'estètica de bruixeria de la crema d'imatges de persones.

En canvi, crec en la barra lliure per riure-se'n de tot i ho subvencionaria com a contribució a la salut mental de la població. Ho dic perquè el PP ara també treu una història d'un espectacle patrocinat el Consell en què es fa befa de la monarquia: em sap greu haver-m'ho perdut.

L'humor, aquest antídot contra la intolerància, aquest enemic de la barbàrie.

Comentaris

 1. Ningú neix amb corona!

  Avui vespre a les 20 h a la plaça de Cort de Palma hi ha una concentració per dir JO NO SOM MONÀRQUIC/A! en solidaritat amb els detinguts per l'actuació de la fiscalia. Pots retirar el santcristo del despatx (com ha fet na Calvo) però si lleves el retrat del borbó l'hauràs de tornar a posar! És a dir, el rei (el d'Espanya, perquè no passa enlloc més d'Europa) té més poder que els déus!

  Una altra cosa, Miquel Àngel. He passat gust de llegir les reflexions al post L'ESQUERRA QUE ES FLAGEL·LA. Com ha dit algú altre, la 37 és més directa que la pedra de la fona de León Felipe!

  En fi, no crec que avui vespre ens trobem a Cort! Jo hi seré, perquè sempre em pos a la trinxera dels oprimits! Ah! I perquè no tenc (i ara no voldria!) cap càrrec de submissió com el teu que tan bé evitarà un nou cap de fibló com el de Son Espases, de Ses Fontanelles, de Port Adriano, de Can Tàpara... de MALLORCA!

  Republicà | 09/10/2007, 09:40
 2. Els 100 primers dies del govern del Pacte

  Els 100 primers dies del govern del Pacte

  Per Llorenç Buades Castell, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes)

  El pacte actual de la dreta insular i l'esquerra política a Balears es va bastir a partir de la impossibilitat electoral del PP de guanyar la majoria per si mateix. El PP volia imposar-se a Unió Mallorquina, i aquesta formació de dreta insular que tenia els seus orígens en les crisi del partit d'Adolfo Suárez, per raons de supervivència ha optat per fer front a la maquinària d'un PP cada vegada més abocat a posicions d'extrema dreta espanyola.

  Unió Mallorquina, antiga aliada dels blavers valencians, ha decidit d'aliar-se de nou i a molt bon preu, al Partit Socialista Obrer Espanyol i als seus satèl·lits (Esquerra Unida-Verds, ERC i PSM-EN). Són satèl·lits, per raons molt clares: el Bloc electoral que formen no va ser considerat digne de negociar directament amb UM, i va ser el PSIB-PSOE qui va negociar en nom del Bloc amb UM el repartiment d'espais dins el govern. Aquesta posició subalterna admesa de bon principi ha servit al president Antich per a situar-se en condicions de maniobra immillorables. Antich, després d'estafar a l'electorat i als moviments socials quan ha optat per son Espases ha dit de manera ben clara que si el Bloc abandonés el govern, no per això milloraria la seva capacitat de maniobra. Tot i que el president Antich és un mentider, allò que ha manifestat és la realitat del seu govern. Només UM pot complicar l'acció de govern al PSIB-PSOE, i de moment no hi ha cap raó per a complicar les coses: la quota de poder d'UM és molt important, i a més es fan polítiques pròpies del PP.

  S'han acceptat les urbanitzacions de Ses Fontanelles, han començat les obres de Son Quint-Son Muntaner aprovades pel Pacte de Progrés després de la derrota en aquells anys del moviment veïnal, es farà el port esportiu d'El Toro (Port Adriano), el projecte de camp de golf dels amics d'UM serà realitat, Muro s'urbanitza ja a un indret diferent del volgut pel PP i a benefici dels socis actuals, el projecte d'hospital de Son Espases serà realitat.

  Els constructors no passen pena perquè tenen 11.000 concessions d'obres signades per l'anterior govern, bona part d'elles destinades a l'especulació, i el sector turístic veu amb bon ulls al nou govern que ha deixat de banda les polítiques de l'ecotaxa. Com que l'avidesa de la patronal no té límits, ara demana al govern que elimini l'impost sobre el patrimoni, que com sabeu només paguen els que disposen de més de 182.182,18 euros, descomptat el xalet o vivenda on viuen.

  Com que l'hospital de Son Espases necessitarà d'accessos, es farà el Segon Cinturó amb un canvi de nomenclatura per tal que el Bloc el pugui digerir millor i amb quatre concessions que minimitzin l'impacte. Tot un gran progrés!

  El PP va perdre l'aliança. No va perdre les eleccions en el cas de Mallorca i ha aconseguit una gran victòria amb l'acceptació per part del govern de consolidar la seva opció de fer l'hospital a Son Espases. Una de les excuses que s'han posat en contra del moviment Salvem La Real, vinculat durant anys a la lluita contra el projecte hospitalari al costat del monestir del Císter, és que, una vegada feta la concessió per part del Partit Popular de les obres, les indemnitzacions a pagar serien molt fortes. No han volgut ni entrar en consideracions respecte al sistema emprat en la concessió, ni en el fet que el permís d'obra es va fer prèvia eliminació del planell d'una torrentera que es contempla al lloc en el pla Ribas Piera, ni en les possibilitats de no pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora ha fet malbé un jaciment bizantí i altres bens declarats d'interès cultural. En reactivar-se les obres altres dipòsits arqueològics patiran les conseqüències de l'opció feta abans pel PP i ara pel Pacte.

  La plataforma Salvem la Real, considera traïdors tots els partits polítics institucionals a Mallorca (des del PP al Bloc). Manté el criteri de lluitar fins al final a partir de les consideracions jurídiques i no ha renunciat tampoc a cap mena d'iniciatives mobilitzadores contra la decisió del govern. Les plataformes com Salvem la Real, Sos Can Veiret, la de les Vies, contra el Segon Cinturó i moltes altres han lluitat al llarg dels darrers anys contra les polítiques territorials del PP i han fet possible l'accés al govern dels partits de l'actual Pacte. Els líders polítics del PSOE i del Bloc volien sortir a totes les fotos en les mobilitzacions per tal de salvar el monestir. El PSOE ha fet el que acostuma a fer: incomplir les promeses electorals. El Bloc ha volgut en canvi distanciar-se de la decisió del govern, però els seus dirigents sense cap mena de consulta a les bases ja han decidit que de cap manera deixarien un govern on no governen i on els que decideixen les polítiques fonamentals són el PSOE i UM. Mantenir la credibilitat exigiria sortir del govern i fer polítiques pròpies de suport o rebuig als seus projectes, i també permetria fer valer iniciatives pròpies diferenciades a partir de cada cas concret. Permetria recuperar la credibilitat perduda davant els moviments socials que, de cap manera es poden fiar ara del Bloc com a soci. Fora del govern podrien participar de les mobilitzacions de les plataformes i enfortir els seus projectes polítics. Dins el govern no animaran cap oposició a si mateixos. Altra cosa és que vulguin tenir rèdits electorals del seu cinisme.

  Biel Barceló (PSM) va dir que el govern és més que Son Espases, i té tota la raó. És Son Espases, és Ses Fontanelles, és el port esportiu d'El Toro, és el manteniment de portaveus i càrrecs del govern que no parlen el català. També formen part del govern les polítiques sanitàries de privatització del sector que s'obren amb la construcció de Son Espases enlloc de la reforma de Son Dureta. Formen part del govern les decisions de permetre escoles que practiquen la segregació social i per raons de sexe dels alumnes, o les decisions de posar en marxa el batxillerat d'arts a un institut privat concertat quan només n'hi ha dos a Palma.

  Formen part del govern les promeses que no es compleixen en relació a la solució dels problemes dels treballadors i treballadores de Salom IB 3 que lluitaren contra el PP i que es mantenen en la mateixa precarietat contractual. Formen part del govern les polítiques antisindicals aplicades a la vaga de Remolcanosa, i formaran part del govern les properes polítiques que ja s'endevinen contra la immigració i que el PSOE, al qual s'han subordinat en l'àmbit de l'Estat farà aplicar en breu.

  Els primers cent dies de govern han servit per a posar de manifest la incapacitat de l'esquerra institucional de Mallorca per a gestionar el seu programa electoral. El desencís de la gent que tenia alguna esperança de canvi és manifest, però els aparells partidaris tenen també raons per a mantenir-se en el govern: els càrrecs i les col·locacions que es deriven dels mateixos permeten que cada aparell partidari tanqui files en defensa dels seus llocs de privilegi. No és cap secret que hi ha partits que arrosseguen deutes considerables, i el pas a l'oposició faria perdre moltes col·locacions.

  D'altra banda la gent col·locada es comporta de manera menys crítica amb l'aparell que fa possible el seu lloc de feina. Aquest fet real no acostuma a formar part de l'anàlisi polític de la situació, però en molts casos és determinant.

  Els moviments socials combatius es trobaran, com passa a altres indrets d'Europa, amb una esquerra institucional cada vegada més allunyada dels seus objectius programàtics. La reflexió que s'ha de fer des dels mateixos és com obrir-se pas en l'escenari institucional mitjançant la construcció d'un subjecte polític que sigui expressió dels moviments, i on aquests no puguin ser manipulats.

  http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=37
  Web La Fàbrica

  Per Llorenç Buades Castell, Web Ixent (Esquerra Alternativa i Anticapitalista de les Illes) | 10/10/2007, 09:11
 3. Green

  Que verde era mi valle...

  Divertit | 10/10/2007, 15:29
 4. Economia Criminal

  No salvarem Mallorca si no som capaços d"aturar Son Espases.!

  a | 10/10/2007, 18:50
 5. PP i PSOE són la Mort!

  Son Espases no és un hospital,és una mega bomba "de racimo"

  a | 10/10/2007, 18:50
 6. Els assesins territorials des PSOE!

  Volem muntanyes amb boscs,no amb urbanitzacions!

  a | 10/10/2007, 18:52
 7. Pasapalabra!!!!

  I son Espases?
  Veig que has optat pel "pasapalabra", no?
  Però la memòria dels votants no és tan curta com la teva.

  Adolfo Mena | 10/10/2007, 20:00
 8. PP i PSOE són la Mort!

  Sa recollida des fems no pot continuar d"aquesta manera.Fins a les cuatre del matí no sents més que renous i xiulos.

  a | 11/10/2007, 08:27
 9. Els assesins territorials des PSOE!

  Son Espases(Estafes)és una barreja de pudor de merda i peix podrit

  a | 11/10/2007, 08:28
 10. BRUTAL! BRUTAL! BRUTAL!

  Al bloc d'Urxella (EU-EV de Pollença) he llegit una pregunta que posa la pell de gallina: ALGÚ S'IMAGINA QUE LA TRAÏCIÓ DE SON ESPASES ACABI PROVOCANT LA MAJORIA DE RAJOY?

  Brutal! No és cap animalada pensar-ho, perquè el mes de març entre abstenció i frustració, el PP pot agrenar a les Balears. Si això passa, no ens limitarem a acusar els qui tenen cusides les anques al vellut de ser uns traïdors que han mentit als electors, els haurem de mostrar a perpetuitat futura com els quintacolumnistes del Partit Popular!

  Un amb el cor fort i les bosses plenes! | 11/10/2007, 08:34
 11. El Bloc i Son Espases

  El Bloc i Son Espases

  L'hospital s'havia de fer al bon lloc de Son Dureta, malgrat els oligarques no
  puguin sofrir que un hospital públic sigui a un lloc més sà i més garrit que
  no els seus hospitals privats. No hi ha cap motiu ni un per a no fer-l'hi. fa
  trenta anys que es fan obres a Son Dureta i aquesta estava més ben planificada
  que cap de les que s'hi han fet fins ara.

  Deixant de banda els sopars a Madrid per decidir el canvi de lloc de
  l'hospital, el tràfec d'informacions privilegiades, i demés delictes previs a
  les obres, no s'havia de pagar cap indemnització perquè l'empresa constructora
  ha incomplit de manera flagrant i, a més ha arranat un jaciment bizantí i
  molts de bens declarats BIC, les multes sumarien molt més que la possible
  indemnització si és que arribava a haver-hi sentència d'indemnització, cosa
  poc probable.

  En cas de fer les obres que surten als diaris s'hauran d'arranar més jaciments
  arqueològics amb la consegüent culpabilitat del CIM i/o del seu departament de
  patrimoni.

  Per aconseguir el permís d'obra es falsificaren planells, per fer desapàrèixer
  la presència d'un xeregall, que sí que surt als planells del famós pla Ribas
  Piera i a molts altres planells (a més d'esser-hi a la realitat, és clar). Els
  informes que ha fet el SEPRONA es basen en la fotocòpia dels planells
  falsificats.

  Tots aquests delictes han estat denunciats oportunament a la fiscalia, a la
  Delegació de Govern (abans de les eleccions i mentre s'estaven cometent de
  manera flagrant, molts d'ells), al Consell Insular, a diveros ministeris, a la
  UNESCO, etc.

  Però és que Son Espases no és només Son Espases, no és només un cas
  d'especulació, no és només la principal de les banderes que es feren servir
  perque el PP no tengués majoria absoluta, és molt més. Els pelotassos són
  devora Son Espases i a Son Dureta (qui es fia ja de les mentides d'un
  mentider?) però especialment, al segon cinturó de Palma que serà ja
  inevitable. Son Espases és el model territorial per Mallorca: si es fa el
  segon cinturó seran dos milions d'habitants a Mallorca d'aquí a trenta o
  quaranta anys, Son Espases és la llengua perquè amb un creixement tan ràpid la
  única llengua que podrem salvar serà la llengua amb tàperes i l'única qualitat
  de vida la dels especuladors i altres gangsters, Son Espases és la il·lusió de
  la gent d'esquerres, la capacitat de mobilització les ganes d'anar a votar
  perquè no és cert que tots són iguals, coses que se n'aniran en orris si no
  sabem fer visualitzar amb força que el Bloc no és com els altres, si no sortim
  del govern.

  Es pot sortir del govern sense donar ni suport extern ni voler-lo fer caure
  per força ans, simplement, votant a favor del que s'estigui a favor i en
  contra del que s'estigui en contra. Els pressuposts generals es poden repetir
  els de l'any anterior si no s'aproven els nous i llavors hi ha mil
  mangarrufes, per desgràcia, que permeten continuar governant sense que sien
  aprovats els pressuposts (evidentment més incòmodament que si s'aproven)

  És cert que si el Bloc surt del govern les conseqüències poden no esser bones,
  però si hi roman les conseqüències són dolentes de necessitat i, a més, quan
  hem de posar les messions per intentar una remuntada de l'esquerra ecologista
  i nacionalista? quan tot sigui una bassa d'oli o quan les contradiccions es
  manifesten amb força? I qui curarà el desànim de la gent que va fer feina de
  valent perquè el PP perdés la majoria absoluta si el Bloc roman en el govern?
  I qui tornarà a il·lusionar aquesta gentada? Quin preu té la desil·lusió i la
  pèrdua de coratge de lluitar que es concretarà si el Bloc no surt del govern?
  Qui serà capaç de tornar a mobilitzar 60.000 persones en una manifestació
  multitudinària com la darrera que hem tengut? Quants d'anys durarà el desànim
  i la incapacitat de mobilitzar? Qui encapçalarà la lluita per l'hospital de
  Son Dureta a Son Dureta?

  Les declaracions de bona voluntat i de “no ha estat culpa meua” sonen a més
  mentides dels polítics si no van acompanyades de cap sacrifici. Cantar les
  quaranta a n'Antioch és perdre el temps i fer el colló. Exigir contrapartides,
  a més de sonar a venuda i a excuses de mal pagador, és un mal negoci perque és
  ara que s'ha d'actuar, i si no es riuran de nosaltres, més del que ja ho fan
  (“amb ses herbes molles s'hi torquen es cul” diu la dita popular), dir que
  llavors sortirem si no compleixen els compromisos és enganar-nos a nosaltres
  mateixos, perquè els gestos s'han de fer quan toca fer-los i perquè seria el
  mateix que va passar quan no exigirem res en relació a la incineradora perquè
  l'aturaríem en haver d'aprovar les tarifes i llavors tanmateix no ho férem.

  El Bloc ha de sortir del Govern i actuar amb coherència i amb transparència a
  les votacions al Parlament i en el govern de les institucions allà on
  romangui, només així deixarem de ser còmplices dels delinqüents.

  Per més que ho diguin els diaris, el PSM encara no ha pres cap decisió al
  respecte, quan es convoqui el Consell de Direcció Política (supòs que ben
  aviat), tendrem l'oportunitat encara de salvar la credibilitat de l'esquerra
  ecologista i nacionalista, de fer veure clarament que no és cert que tots
  siguin iguals, d'oferir una alternativa de vot a la gent a qui ha fuit la
  votera i a la qui ja no votava per allò de que “tots són iguals i amb sos
  collons d'un poden penjar s'altre” i especialment, tendrem l'oportunitat
  d'influir molt més en la política del govern que sabrà que necessita els
  nostres vots per fer anar endavant els seus projectes i que som capaços de
  plantar-nos si no va pel camí que toca.

  Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa
  Nacionalista

  Wed, 10 Oct 2007 02:11:36 -0700

  Llista de distribució AIS

  Jaume Bonet Moll, membre del Consell de Direcció Política del PSM- Entesa | 11/10/2007, 08:59
 12. Son Espases

  A TOTES LES ENTITATS SOCIALS, SINDICALS I CIUTADANES DE MALLORCA
  Ahir dia 10 d'octubre, es varen reunir, al Casal d'Entitats Ciutadanes i convocats per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, representants de les següents entitats: ATTAC, CGT, EU, Federació d'AAVV de Palma, Plataforma Salvem la Real i STEI-i. Com ja s'havia anunciat en la convocatòria, el motiu era l'anàlisi de la greu situació creada per l'anunci del Govern de les Illes Balears de continuar el projecte de l'hospital de referència als terrenys de Son Espases.
  La representant d'Esquerra Unida va explicar com es veuen les coses des del seu partit.
  L'anàlisi de les entitats socials coincidí en que aquesta decisió ha estat la més fàcil (cedir davant els poders fàctics) i gravíssima per als interessos generals. En primer lloc, pel desastre madiambiental, cultural, ecològic i social que suposa donar-li continuïtat el projecte del PP sobre l'hospital. Es dóna com a segur, que una de les conseqüències directes de l'hospital a Son Espases serà la construcció del segon cinturó, per atendre la enorme demanda viària que hi haurà. També suposa un mal precedent que durà més dificultats objectives per aturar els altres projectes especulatius i agressius que hi ha en marxa (Ses Fontanelles, Port Adriano, Façana Marítima, etc). A més, els assistents coincideixen en que aquesta decisió suposa un trencament en la confiança cap a un govern (amb tots els que hi formen part) triat justament per fer el contrari del que ara fan.
  Davant d'aquesta situació, els representants de les entitats assistents coincideixen en la necessitat d'aixecar la veu de protesta ciutadana, en demanda de rectificació d'una decisió que perjudica als ciutadans i al futur de Mallorca, i veuen la conveniència de juntar forces per fer palesa la indignació per aquests fets. EN AQUEST SENTIT, ES FA UNA CRIDA A LA CONSCIÈNCIA CIUTADANA PER A QUE, DONADA LA IMPORTÀNCIA DELS MOMENTS QUE VIVIM, ES FACI UN ESFORÇ UNITARI PER DEFENSAR MALLORCA I A LES FUTURES GENERACIONS DAVANT, L'ESPECULACIÓ I LA DESTRUCCIÓ.
  És per això que s'acorda convocar a totes les entitats que puguin compartir aquesta necessitat, per a una reunió, EL PROPER DIMARTS, DIA 16 D'OCTUBRE, A LES 20,00 HORES, AL CASAL D'ENTITATS CIUTADANES DE PALMA (Carrer Montenegro, 8), per a PREPARAR UNA CONVOCATÒRIA DE MOBILITZACIÓ CIUTADANA, EN PROTESTA PER LA DECISIÓ DEL GOVERN SOBRE SON ESPASES, I EN DEMANDA DE RECTIFICACIÓ.
  Els representants de les entitats assistents

  Ixent | 11/10/2007, 17:17
 13. Lladres i mentidés en el Govern Balear!

  Val més una llimonera que un segon cinturó de merda.!

  a | 11/10/2007, 19:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS