Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Tirante el Blanco (i una altra escena verídica amb imbècil)

mllauger | 26 Març, 2006 18:06

La Generalitat Valenciana paga una doble pàgina en color als suplements dominicals per anunciar que València és la "sede del estreno mundial de Tirante el Blanco" (pel·lícula és de Vicente Aranda, de qui ja hem patit, per exemple, Juana la Loca o La pasión turca). Entre els personatges, Placerdemivida. L'autor de la novel·la original ha estat respectat, imaginam que després de sospesar la possiblitat de Juanote Martorel.

Sense dubte, les properes iniciatives culturals de la Generalitat seran un muntatge teatral basat en El Espejo o libro de las mujeres, de Jaime Rojo, i Lirio entre cardos, un disc de Julio Iglesias basat en textos del poeta valencià Ausiano Marco.

Tot això em recorda una altra escena verídica amb imbècil (hauré de posar en marxa una secció d'escenes verídiques amb imbècil). Localització: catedral de València. Un home passa pel costat de la tomba d'Ausiàs March i alliçona al seu fill:

- Éste era un cabrón catalanista.

¿Quina és la densitat d'estultícia i mala llet necessària en una societat perquè es condensi en un pare que explica al seu fill que un poeta del segle XV, ocupat sobretot en els seus recargolats turments amorosos, és un "cabrón catalanista"?

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS