Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Homes i dones per la pau

mllauger | 23 Setembre, 2007 14:01

Aquesta setmana vàrem presentar el llibre Homes i dones per la pau. Converses a Israel i Palestina sobre la pau, els drets i la justícia, del qual som autors Rodrigo del Pozo, Margalida Capellà i jo mateix (amb esplèndides fotografies de Virginia Paradinas). La presentació va ser un èxit: unes vuitanta persones i una commovedora intervenció de Meir Margalit, pacifista israelià i home just i imprescindible allà on n'hi hagi.

 

Són setze entrevistes amb homes i dones que treballen, tant a Israel com a Palestina, en moviments diversos: pacifistes, de drets humans, contra el Mur, etc. Gent que treballa a contracorrent, sovint enfrontada a la incomprensió de les seves societats. Gent que pensa que aquest conflicte no és com el clima, alguna cosa que pertany a l'ordre natural de les coses i que no és a les nostres mans canviar (entrevista a Meir Margalit), o que pensa que hi ha una gran diferència entre la fosca absoluta i la fosca en què hi ha algunes espelmes enceses (entrevista a Reuven Kaminer).

Hi ha llibres per als lectors d'aquest blog que compleixin les condicions següents:

a) que em truquin o em vinguin a veure (som localitzable al Grup Parlamentari del Bloc, Parlament de les Illes Balears).

b) que es comprometin a llegir-lo.

c) que es comprometin a, una vegada llegit, posar-me en dues o tres línies, per escrit, la seva opinió o impressió sobre el llibre.

(Oferta subjecta a disponibilitat: deu exemplars)

Cui prodest Son Hugo?

mllauger | 22 Setembre, 2007 21:04

Aina Castillo, exconsellera de Salut i diputada del PP, ha establert la posició del seu partit sobre la possible ubicació del nou hospital a Son Hugo amb una pregunta clàssica: a qui beneficia? Cui prodest?, per recórrer a la latinada corresponent.

El PP mostra el llautó d'una associació mental que ells deuen automatitzada: allà on hi ha una decisió amb implicacions urbanístiques, hi ha beneficiari.

... que todos son de su condición.

En Biel, J.V.M., El Mundo i El Círculo

mllauger | 22 Setembre, 2007 16:05

Fa tres dies, l'amic Biel havia de fer una gestió, i va anar a la Delegació d'Hisenda del carrer Gaspar Sabater de Palma. Arribat a l'edifici, va demanar indicacions al guarda jurat que hi havia a la porta. Quan aquest li va demanar que li parlàs en castellà, en Biel, amb un sentit de la fidelitat lingüística que altres (ai las!) no tenim, va repetir la pregunta en català, mirant de ser entenedor. Ho va fer sense perdre la compostura: ho sé perquè m'ho ha dit, i me'l crec perquè el conec. El guarda (de qui només se'ns donen inicials, mentre que en Biel ha sortit amb nom, llinatges i ocupació), en lloc de fer l'esforç d'entendre, o d'anar a cercar algú altre que entengués la llengua vernácula, va deixar en Biel a fora, castigat.

El Mundo es fa ressò de la història, amb la seva habitual estimació per la veracitat. En Biel (i l'altre Biel, el meu portaveu parlamentari) són uns agressors que volen forçar el pobre J.V.M. a parlar en català. Avui surt el Círculo Balear a mostrar la seva solidaritat amb el guarda. Els circuleros acusen els Biels de coacció, de crear un clima de confrontació i d'atemptar contra els drets lingüístics de J.V.M. És a dir: qui només volia exercir el seu dret de parlar i de ser entès en català atempta contra els drets lingüístic de qui es nega a admetre que Palma no és Valladolid!

Una abraçada per a en Biel, i, per descomptat, per a C. (la incomparable!), i no patiu, ni us en faceu mala sang, que tampoc no val la pena.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS