Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

GrÓcies, rei

mllauger | 03 Gener, 2012 13:57

(publicat al dBalears) 

 

 

 Si Iñaki Urdangarin, abans de ser gendríssim, havia excel·lit en la pràctica de l’handbol és perquè sempre havia tingut les mans molt llargues. Per cert: ell jugava, si hem de dir el nom de l’esport en castellà, al “talonmano”. Ara, quan s’ha conegut la seva fulgurant carrera empresarial, el Duc de Palma ha passat a ser el “me’n Duc de Palma”. També ha estat rebatejat com a Hurtangarín.

 

En voleu més? Hi ha aquell del rei Borbó que comença l’entranyable missatge nadalenc amb veu empastifada i amb un “Noos llena de orgullo y satisfacción…”: havia rodat per la xarxa abans d’anar a la portada d’El Jueves. Parlant de la xarxa, aquest gènere humorístic tan de moda que és el fotomuntatge de facebook ha generat delicioses mostres d’enginy inspirades en el duc: la que imita una portada de revista cardíaca amb un Urgangarin vestit de pijama de ratlles que ens convida a la seva nova llar a Alcalá-Meco, la de la foto de la família reial en què el lloc del gendre imputat l’ocupa un xoriço d’estatura humana, la de la manifestació demanant la llibertat dels presos bascos encapçalada pels nostres estiuejants de Marivent, aquella altra en blanc i negre en què el nostre protagonista ocupa el lloc d’El Lute a la seva instantània més famosa… I dues coses més, per acabar: aquell que diu que enguany no farà la carta als Reis sinó al seu gendre, i aquell que demanava que Urdangarin presentàs les campanades de Cap d’Any “para que explique bien lo de los cuartos”.

 

Ens ha robat, sí, però: ¿i tot el que ens ha fet riure?, ¿i tot el que ha esperonat la saludable inventiva de la diversió?, ¿i tot el que ha fet per aquesta teràpia incomparable que és la mirada irònica i sarcàstica sobre les coses?, ¿i tot el que ha donat a aquesta filosofia suprema de la vida que és l’humor? No us ho prengueu com una demanda literal d’impunitat, però en certa manera Iñaki Urdangarin s’ha guanyat la redempció dels seus delictes per la via dels serveis a la comunitat. Gràcies, rei. Dit sia amb permís del teu sogre.

 

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS