Administrar

comentaris, versos, perplexitats, troballes

Bauzá, el teu dit ens assenyala el camí

mllauger | 31 Gener, 2012 14:16

(publicat al dBalears

 

Fa estona que se sap que els polítics tenen un assessor àulic que els recorda que és millor ser temut que ser estimat. L’assessor revesteix tan solemne frase amb l’autoritat d’un tal Maquiavel, a qui no ha llegit. Les darreres tendències en matèria de consells àulics, però, deuen proposar l’ideal del fanfarró, aquell que es guanya les simpaties del públic pels mateixos mecanismes de psicologia gregària que fa que la colla de primats veneri el mascle alfa. És el model Putin, o Berlusconi, si és que no voleu anar a cercar per València. El polític torero.

 

Aquest és el mirall en què es mira un Bauzà que està convençut que les escridassades dels quatre arreplegats de sempre li fan guanyar punts a ulls de l’afició. A l’hora d’anar a fer un consell de govern a Felanitx, els dubtes inicials varen ser una petita feblesa: en realitat la previsió de manifestacions li feia venir més ganes de ser-hi. L’adhesió que el president cerca és la del madridista que se’n va al Bernabeu amb aquella pancarta que diu “Mourinho, tu dedo nos señala el camino”. I si Bauzá és un Mourinho, necessita un Pepe: els mourinhos només assoleixen la plena realització si tenen un pepe. Pepe María Rodríguez, en aquest cas, capaç de trepitjar cada metre quadrat de Sa Pobla o de Felanitx amb unes llustroses sabates de guàrdia civil.

 

Qui ha fet un paper una mica trist ha estat el conseller d’Educació, que va creure necessari advertir a l’institut del poble de la necessitat que s’extremàs el zel en el control de l’assistència. Als instituts, però, es passa llista cada hora, s’introdueixen les faltes (distingint entre justificades o no) en un programa informàtic centralitzat i s’informa minuciosament a les famílies. Tot això ho sap, el senyor Bosch, però també va voler jugar a policia. El cas és que a l’institut de Felanitx, divendres passat, varen fer el que fan cada dia: varen seguir treballant per formar ciutadans documentats i condrets. I això segur que és una mala notícia per als polítics toreros.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS